Photo: Kaisa Syrjänen

Photo: Kaisa Syrjänen

Sofia Charifi is a Helsinki-based performer and artist. They studied dance in Berlin and continued their studies at Uniarts Helsinki's Theatre Academy. During their studies, Sofia acted as the chairperson of the University of the Arts Student Union and contributed to matters of equality and diversity within the university. They were also the co-founder of the university’s first working group consisting solely of brown people.

In their artistic work, they are interested in sweat, beauty and play. Resilience and endurance act as the basis of artistic processes, with niceness and curiosity as important values.

Sofia Charifi on helsinkiläinen esiintyjä ja taiteilija. Hän on opiskellut tanssia Berliinissä ja jatkanut opintojaan Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen linjalla. Sofia toimi opintojensa aikana Taideyliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana ja on edistänyt yhdenvertaisuuteen sekä diversiteettiin liittyviä aiheita yliopistossa. Hän oli myös luomassa yliopiston ensimmäistä täysin ruskeista ihmisistä koostuvaa työryhmää. 

Taiteellisessa työssään hän on kiinnostunut tällä hetkellä hiestä, kauneudesta ja leikistä. Kestävyys ja jaksaminen toimivat taiteellisten prosessien pohjana sekä tärkeitä arvoja hänelle ovat kiltteys ja uteliaisuus.