As a curator, artist and writer Aidan Moesby explores civic and personal wellbeing through a body of work that is at once playful, intimate, questioning and deeply human. He brings a nuanced and insightful approach to the emotional context of working with climate change and the deep inter-connectedness between the natural and social environments within modern life. Equally likely to be found beyond formal arts institutions as within them, his practice includes both Disability Arts and mainstream representation particularly where art, health and technology intersect. 

He also works as a consultant within disability access and justice in the cultural sector for institutions such as Wellcome Collection, British Council and festivals such as Abandon Normal Devices. In 2020 he was the first Disabled Curator in Residence at MIMA - Middlesborough Institute of Modern Art as part of the Future Curators Programme.

As a Curator, Artist, Writer and Thinker he works nationally and internationally across physical and digital platforms.

Kuraattori, taiteilija ja kirjoittaja Aidan Moesby tutkii yhteiskunnallista ja henkilökohtaista hyvinvointia teoksissaan, jotka ovat yhtä aikaa leikkisiä, intiimejä, kyseenalaistavia ja syvästi inhimillisiä. Hän työskentelee vivahteikkaasti ja oivaltavasti ilmastonmuutoksen emotionaalisessa kontekstissa ja tutkii luonnollisen ja sosiaalisen ympäristön syvää keskinäistä yhteyttä nykykulttuurissa. Moesbyn töitä on ollut esillä niin perinteisissä taideinstituutioissa kuin niiden ulkopuolellakin, ja hänen työskentelynsä edustaa sekä vammaisten tekemää taidetta että valtavirtaa taiteen, terveyden ja teknologian risteyskohdissa.

Aidan Moesby työskentelee myös asiantuntijana saavutettavuuden ja oikeudenmukaisuuden kysymyksissä kulttuurialalla instituutioille kuten Wellcome Collection, British Council ja festivaaleille, kuten Abandon Normal Devices. Vuonna 2020 hän oli ensimmäinen vammainen kuraattori, joka työskenteli MIMA - Middlesborough Institute of Modern Artissa osana Future Curators -ohjelmaa.

Kuraattorina, taiteilijana, kirjoittajana ja ajattelijana Moesby työskentelee kansallisesti ja kansainvälisesti niin fyysisillä ja kuin digitaalisillakin alustoilla.

 

https://aidanmoesby.co.uk
https://www.instagram.com/aidanmoesby/